Nëse dëshironi të dukeni të rinj dhe të shëndetshëm, atëherë ju rekomandojmë të zgjidhni produkte natyrale për lëkurë por vetëm ato të bëra me përbërës natyralë. Këto produkte nuk janë vetëm më të efektshmet, por edhe më të sigurtat. vëmendje përbërësve të etiketuar por para se të mund ta bëni këtë, duhet të edukoni veten se cilat janë këto përbërës.

Shtë interesante që disa komponime të përdorura në produktet e lëkurës mund të jenë të natyrshme por jo domosdoshmërisht të sigurta. Përveç kësaj, ka shumë produkte në treg që bëjnë kërkesa të mëdha, por thjesht nuk funksionojnë. Prandaj, gjithmonë duhet të kërkoni produkte natyrale për lëkurën që nuk përmbajnë agjentë ngjyrash, aromat ose konservues. Më e dëmshme nga të gjithë preservatives quhet parabens, të cilat janë treguar se shkaktojnë disa lloje kanceresh.

Kur shikoni listën e përbërësve kërkoni posaçërisht për parabens dhe mbani në mend se ka mijëra lloje të ndryshme kështu që përsëri, arsimi është i domosdoshëm. Disa që do t’i gjeni më shpesh kanë parashtesa që e bëjnë identifikimin pak më të lehtë për të përfshirë butil dhe metil. Do produkt për lëkurën që ka këto fjalë të listuara është i paefektshëm por më e rëndësishmja, e rrezikshme për lëkurën dhe shëndetin tuaj.

Shumica e produkteve, madje edhe ato të listuara si natyrale, shpesh përmbajnë aromë. Sigurisht, këto produkte erë të mirë, por ato janë gjithashtu të famshëm për shkaktimin e skuqjeve, acarim, kruajtje, skuqje dhe shenja të tjera të alergjisë. Në fakt, edhe disa aromat që ndodhin natyrshëm mund të shkaktojnë probleme, kështu që zgjedhja më e mirë është një produkt natyral për lëkurën pa asnjë aromë fare.

Një konsideratë tjetër kur blini produkte natyrale për lëkurën është se ndërsa ato mund të përmbajnë përbërës për të ndihmuar në bllokimin e rrezeve UVA dhe UVB të diellit, ndonjëherë përbërësit janë sintetikë. Nëse dëshironi të zgjidhni diçka që mund të sigurojë një pengesë mbrojtjeje kundër diellit, atëherë gjithmonë kërkoni diçka të bërë nga të gjitha substancat natyrore ose organike. Mundësia më e mirë do të ishte një produkt që përmban oksid zinku, veçanërisht diçka me një vlerësim SPF prej 30 dhe më lart.

Oksibenzoni është një opsion i zakonshëm i diellit që është plotësisht organik, por edhe i dëmshëm. Përmes viteve të studimit intensiv, u zbulua se kur Oxybenzone ishte e ekspozuar ndaj dritës UV, formimi i radikalit të lirë ishte stimulues , kështu që çdo produkt që promovon rritjen e radikalëve të lirë është në fakt duke shkaktuar shumë dëm dhe asnjë ndihmë. Fatkeqësisht, ka ende shumë produkte të shitura që përmbajnë këtë përbërës të rrezikshëm.

Si përmbledhje, produktet natyrale për lëkurë që mund të luftojnë radikalet e lira dhe madje edhe dëmtimin e duhur të bërë është ajo që dëshironi. Duke i kushtuar vëmendje përbërësve do t’ju lejojë të zgjidhni përbërësit e duhur për të përfshirë jojoba, mjaltë, koenzim Q10, vitaminë E, Keratin Funksionale, dhe të tjerët. Jo vetëm që produktet natyrale të lëkurës do të funksionojnë mrekulli në fytyrë, duke krijuar lëkurë të lëmuar dhe duke luftuar puçrrat, psoriasis dhe ekzemën, por ato gjithashtu do të funksionojnë edhe pjesë të tjera të trupit që thahen dhe plasariten këmbët, duart, bërrylat dhe gjunjë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here