Pronarët e shtëpive janë përmbytur me rritjen e shpenzimeve dhe duke zbuluar mënyrën më të re për të prodhuar energji elektrike falas duke përdorur një gjenerator të energjisë magnetike mund të jenë të dobishëm në kursimin e parave për shpenzimet e ngrohjes. Ai ndryshon nga një gjenerator me një energji diellore. Për dallim nga burimet diellore, të erës dhe të ujit të gjenerimit të energjisë, ai është vetë-përjetësues dhe nuk varet nga forcat e jashtme. Isshtë ndërtuar në një mënyrë të ngjashme, duke përdorur tre komponentë që përdoren për të bërë llojet e tjera të gjeneratorëve. Magnet dhe bateritë afatgjata përdoren për të gjeneruar energji elektrike.

Bizneset e mëdha dhe përkrahësit e mjedisit janë të etur për të gjetur zëvendësime të reja për naftën. Edhe pse janë bërë disa vërejtje të diskutueshme në lidhje me këtë gjenerator të ri, nuk është identifikuar ndonjë defekt i veçantë. Shtetet e Bashkuara do të përfitojnë nga përdorimi i këtij burimi alternative të energjisë. Nëse ka më shumë gjeneruar në këtë mënyrë, do të ketë më pak varësi nga nafta nga jashtë. Nuk ka kufi se sa mund të ulen kostot e ngrohjes.

Gjeneratori funksionon duke përdorur forcat magnetike. Një ekspert i fizikës i quajtur Maxwell zbuloi ligjin e elektromagnetizmit dhe e zhvilloi atë për përdorim praktik. Një nga gjeneratorët magnetikë mund të ndërtohet duke përdorur pjesë të blera në një dyqan lokal të pajisjeve.

Dy magnet kundërshtarë krijojnë një forcë dhe magneti i tretë ekuilibron atë forcë. Lëvizja është e përjetësuar, duke prodhuar kështu energji. Isshtë jetëgjatë në krahasim me energjinë diellore, të erës ose të ujit.

Pasi u prezantua në publik në 2002, ajo u rrit shumë shpejt në një kohë të shkurtër. Mund të ngroh një shtëpi, të drejtojë rondele dhe tharëse dhe të ndezë të gjithë ndërtesën. Ky gjenerator do t’u japë tre llojeve të tjera disa konkurrencë. Prodhuesit e atyre të tjerëve janë kritikë për këtë të ri. Ndoshta ata kanë frikë nga ajo konkurrencë e mundshme.

Shtë në gjendje të ulë faturat e ngrohjes me pesëdhjetë përqind. Nuk ka çështje sigurie, por janë duke u bërë më shumë hulumtime. Nuk ka dyshim se ky gjenerator i energjisë magnetike mund të prodhojë energji elektrike falas. Pyetja e vetme është, sa? Kostoja fillestare mund të jetë e lartë, por pavarësisht kësaj, blerësit mund të kursejnë para për vite në të ardhmen. Pronarët e shtëpive kanë shpresë se do të prodhohet në mënyrë komerciale për ata që nuk duan të ndërtojnë vetë. Unë personalisht kam arritur të ndërtoj sistemin tim të energjisë elektrike DIY në shtëpi thjesht duke ndjekur një udhëzues DIY në internet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here